Du hade planerat att starta din egen grönsaksträdgård i vår, men det är redan sommar. Det är inte för sent att anlägga en grönsaksträdgård. Kom igång idag!

Kanske ser du vackra grönsaksträdgårdar i ditt område och du tycker att det är för sent att börja. Men du kan också skapa en grönsaksträdgård i början av sommaren som nybörjare. Och det går ännu snabbare också. Med dessa tips kommer det säkert att fungera.

Tips 1: satsa på exklusivt
Att odla spenat eller gröna bönor kan fortfarande göras mycket bra på sommaren. Tillväxten är nu mycket snabb. Mycket kan dock gå fel med denna odling och tittar man i snabbköpet är dessa grönsaker billiga och finns i överflöd.

Gå efter överraskande grönsaker som du inte hittar i butiken. Raddiccio eller röd sallad till exempel. Om du odlar sorten Verona Red får du ett vackert rött salladshuvud efter vintern, som är särskilt välsmakande stuvad i olivolja. Dill och palmkål är också bra exempel på speciella örter och grönsaker, som är begränsade tillgängliga och lätta att odla från sommaren och framåt. Krusbäret är ett läckert och vackert bär och är exklusivt.